Hoe creëer je een thuisbioscoop?

Geniet jij ook zo van het kijken naar een film? Door films te kijken ontsnap je even uit je eigen leven. Heb je een zware dag gehad op het werk? Dan is er niets zo lekker als op de bank zitten terwijl je je volledig kunt inleven in het hoofdpersonage van een film. Of je nu een liefhebber bent van romantiek, actie, thriller of een ander genre. Aangezien de bioscoop tegenwoordig aardig duur is, is het een goed idee om thuis je eigen bioscoop te creëren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat heb je nodig voor de ultieme thuisbioscoop? 

Een echte bioscoopkamer

Met enkel een televisie (in de woonkamer bijvoorbeeld) een de beste soundbar ben je er niet. We raden aan een aparte kamer te reserveren en hier de bioscoop te bouwen. Zorg voor een kamer die goed te verduisteren is, die je makkelijk kunt ventileren en die – als het even kan – over tapijt (vloerbedekking) beschikt. Vloerbedekking absorbeert namelijk geluid, terwijl een laminaatvloer geluid weerkaatst. 

Verduisterende gordijnen 

In een ‘echte’ bioscoop is het altijd donker. Wil je een thuisbioscoop maken? Dan is het belangrijk dat de ruimte goed donker te maken is. Kies een kamer met zo min mogelijk ramen. Zijn er toch meerdere ramen aanwezig? Ga dan voor verduisterende gordijnen. Wanneer de kamer zelfs bij daglicht volledig donker te maken is, weet je dat je goed zit. 

Een thuisbioscoop beamer & goed geluid

Belangrijke onderdelen van een goede thuisbioscoop zijn het scherm en het geluid. Met een 40” televisiescherm evenaar je het echte bioscoopgevoel niet. Daarom raden we je aan te investeren in een thuisbioscoop beamer en goed geluid. Ga voor de beste soundbar met subwoofer! Zorg ervoor dat het geluid van alle kanten komt om de ultieme beleving te creëren. 

Ventilatie

Een thuisbioscoop plaats je doorgaans in een kamer waar weinig ramen zijn. Het is dan belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie. Zet bijvoorbeeld een waaier en en ventileer de kamer voordat je een film gaat kijken in je eigen thuisbioscoop. 

Heb je alle tips uit deze blogs opgevolgd? Dan is het tijd om te genieten van je favoriete film! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *